Akhirnya negara Jepun dibuka semula kepada pelancong Malaysia ! Sertai kami menjelajah kepulauan Hokkaido yang penuh keindahan alam semulajadi sekali lagi bersama trip Hokkaido Winter Wonderland 6H5M . Tempat adalah terhad. Tempah sekarang !


ITINERARI TRIP

Day 1 | KLIA – CHITOSE – SAPPORO
Bertolak dari KLIA, tiba di airport Shin-Chitose Hokkaido, transfer ke penginapan. Check in dan Free & Easy . Tour Leader akan membawa anda bersiar-siar ke Tanuki Kouji shopping street dan Susukino di sebelah petang.

Day 2 | SAPPORO – CHOCOLATE FACTORY – ODORI PARK
Sarapan dan mula tour ke sekitar Sapporo. Pass by di Sapporo Clock Tour, lawatan ke Sapporo Former Govt building, Sapporo Central Wholesale Market, dan seterusnya ke Hokkaido Shrine. Pada sebelah tengahari kita akan melawat Shiroi Koibito Chocolate Factory dan seterusnya ke Odori Park Christmas Market (mid Nov – 25 Dec) . Pulang ke Hotel di sebelah petang dan berehat.

Day 3 | OTARU CANAL TOUR
Sarapan dan mulakan tour. Pada hari ini kita akan ke Otaru Town yang terletak lebih kurang 30 minit dari bandar Sapporo. Di sini kita akan melihat Steam Clock untuk photo stop, melawat Music box studio, Otaru Canal dan kemudiannya waktu bebas untuk souvenir shopping di Sakaemachi street. terdapat juga option untuk menyertai aktiviti music box making experience. Kita juga akan singgah solat di An-Noor Masjid Otaru di bandar ini. Pulang ke hotel di sebelah petang dan berehat.

Day 4 | NOBORIBETSU TOUR
Sarapan dan mulakan tour. Perjalanan kita agak jauh pada hari ini kerana kita akan ke Noboribetsu yang terletak lebih kurang satu jam setengah dari Sapporo. Setelah tiba di Noboribetsu kita akan melawat Noboribetsu Hell Valley Hot Spring yang terkenal . Kemudian kita akan ke Noboribetsu Date Jidaimura iaitu sebuah taman tema Ancient Japan dimana anda boleh menyaksikan persembahan ninja, samurai dan geisha. Anda juga boleh mencuba pakaian kimono di sini. Pulang ke hotel di sebelah petang dan berehat.

Optional : Noboribetsu Marine Park NIXE / Noboribetsu Ainu Museum

Day 5 | TEINE SKI RESORT
Sarapan dan mulakan tour. Pada hari ini kita akan ke Teine Ski Resort yang terletak lebih kurang 30 minit dari bandar Sapporo. Anda akan dapat menikmati salji jenis Powder snow iaitu salji tercantik dan terbaik di Jepun. Anda bebas untuk melakukan pelbagai aktiviti salji di sini seperti bermain ski, snowboard, sled ride dan sebagainya. (Sewaan peralatan optional) . Pulang ke hotel di sebelah petang dan berehat.

Day 6 | RERA OUTLET PARK – CHITOSE – KLIA
Sarapan dan check out penginapan. Transfer ke Chitose Area, singgah di Rera Outlet Park untuk last minute shopping . Terus ke Shin Chitose Airport apabila check in time tiba & berlepas pulang ke Malaysia. Terima kasih kerana memilih Sushi Travel sebagai pengendali pelancongan anda ke Jepun sekali lagi.

TARIKH PILIHAN

11-16 JAN 2023

PAKEJ TERMASUK (GROUND TOUR)

1. Tiket Penerbangan Pergi Balik
2. Penginapan (3 Stars Hotel)
3. Private Transport (Bus / Coaster mengikut bilangan peserta)
4. Meal : Seperti dalam Itinerary
5.  Tour Guide dari Malaysia fasih berbahasa Jepun (Bumiputera) + Tour Guide Tempatan (Jepun)

.
PAKEJ TIDAK TERMASUK
1. Tiket Cable Car dan lain-lain tiket masuk yang tidak dinyatakan atau optional
2. Travel Insurance (Optional RM70)
3. Sewa peralatan Ski & Tiket masuk Teine Ski Resort (optional) (Musim sejuk sahaja)
4. Tiket Masuk Edo Wonderland Ninja Town , Tiket masuk Chocolate Factory

HARGA PAKEJ (ALL IN)

DEWASA
DAFTAR 2 PAX : RM6200.00 Per Pax
DAFTAR 4 PAX : RM6000.00 Per Pax
DAFTAR 6 PAX : RM5800.00 Per Pax

KANAK2 (3-11 Tahun)
RM5800.00 Per Pax

INFANT (0-2 Tahun) (w/o bed, flight seat, meal)
RM1200.00 Per Pax

WHATSAPP UNTUK TEMPAHAN : +60175897919 
E-MAIL : sushitravel@gmail.com

CARA BAYARAN :
SISTEM BAYARAN ANSURAN 3 KALI : 

Bagi keselesaan anda, kami memperkenalkan sistem bayaran ansuran 3 kali :

1. RM800/Pax Deposit dalam masa 14 hari tarikh booking
2. RM1000/RM3000/RM5000/ Pax Bayaran dalam masa 45 hari dari tarikh booking
3. Baki Bayaran sekurang-kurangnya 1 Bulan sebelum tarikh berlepas

*Tertakluk kepada Terma & Syarat – sila rujuk terma & syarat berkenaan Validasi, Yuran Pembatalan dan perubahan harga/tentatif Trip.

Kami menerima bayaran secara deposit/transfer/cheque ke akaun Maybank kami seperti berikut :

maybank
Advertisement