Pakej 7H5M Tokyo Musim Sakura 2020 – Hanya dari RM4350 per pax

tokyoSAKURA20

Musim Sakura adalah musim yang paling seronok kalau ke Jepun. Manakan tidak, ke mana saja kita pandang penuh dengan bunga sakura yang sangat cantik. Memang tak jemu melihatnya walaupun dah pergi berkali-kali!

 

“Biasanya travel agent lain jual pakej RM4900-RM5000 lebih, kenapa murah sangat ?”
kami boleh jual pakej lebih murah kerana kami latih sendiri tour guide kami dan kami uruskan sendiri tour ini tanpa sub pada company lain.

“boleh percaya ke Sushi Travel ni ?”
jemput baca testimoni para pelanggan kami yang lepas di sini : https://triphalaljepun.com/testimoni/

“macam best lah. macam mana nak tempah?”
anda boleh tempah terus dengan isi borang tempahan di website kami : https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/

ataupun Whatsapp ke : +60175897919 untuk urusan tempahan.

Nak baca itinerary dulu ? Boleh..percuma je. Klik saja link website kami : https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/

Syarikat Anime Terkenal Jepun Terbakar, 33 Maut

Sebuah bangunan milik syarikat penghasilan Anime yang terkenal di Jepun, Kyoto Animation terbakar awal hari ini. Bangunan yang terletak di daerah Uji, Kyoto itu mengalami kebakaran teruk setelah disyaki dibakar oleh seorang lelaki berusia 41 tahun pada jam 10.30 pagi tadi. 30 buah kereta bomba telah dikejarkan ke tempat kejadian untuk memadamkan kebakaran.

Pada waktu kejadian lebih kurang 70 orang pekerja berada dalam bangunan tersebut. Sehingga kini 12 dilaporkan maut dan puluhan lagi cedera dan dirawat di hospital berdekatan. Suspek yang turut cedera turut dirawat dan motif kejadian masih disiasat.

Kyoto Animation terkenal dengan anime-anime seperti K-On, Suzumiya Haruhi, Lucky Star, Miss Kobayashi’s Dragon Maid dan bermacam-macam lagi.

Update : 33 Orang disahkan maut dalam kebakaran tersebut setakat ini

sumber : NHK World

Kolam air panas/Onsen untuk Muslim di Jepun yang wajib anda lawati !

Kolam air panas semulajadi / Onsen merupakan salah satu daya tarikan unik di negara Jepun. Memang menjadi kebiasaan bagi rakyat Jepun untuk berendam dalam air panas setelah seharian bekerja/sekolah pada setiap hari. Pada musim sejuk terutamanya, mereka gemar untuk ke resort kolam air panas /Onsen untuk merehatkan tubuh. Onsen yang banyak terdapat di serata Jepun dikatakan mempunyai banyak bahan mineral yang baik untuk tubuh dari segi kesihatan. Bukan itu sahaja, Resort Onsen juga kebiasaannya menyajikan hidangan masakan Jepun yang enak untuk melengkapkan pakej percutian di resort mereka. Jadi tidak hairanlah resort-resort Onsen ini turut terkenal untuk pelancong dari seluruh dunia.

toz1lcgdzk4xhhquemsp

Akan tetapi, untuk memasuki Onsen, para tetamu dikehendaki telanjang bulat tanpa seurat benang sekalipun. Ini adalah budaya Jepun yang diamalkan sejak zaman dahulu lagi dan sesiapa yang melanggar peraturan ini boleh dihalau keluar dari mana-mana resort Onsen! Oleh itu, ianya menjadi masalah bagi yang beragama Islam yang khuatir soal aurat apabila hendak mandi di Onsen yang kebiasaannya bercampur dengan tetamu lain (walaupun diasingkan lelaki dan perempuan).

Akan tetapi di resort bernama Ochimizu No Yu ini, perkara ini tidak menjadi masalah. Resort Onsen yang terletak di daerah Yamagata ini menawarkan kolam air panas persendirian di dalam bilik tetamu ! Oleh itu, anda boleh menikmati Onsen secara peribadi tanpa perlu berbogel di hadapan tetamu lain. Ochimizu No Yu juga menawarkan hidangan makanan Halal untuk santapan anda .

Ochimizu No Yu terletak lebih kurang 3 jam dari Tokyo (dengan kereta). Resort ini juga terletak di kawasan pergunungan Gassan dengan permandangan bukit bukau yang indah. Sekiranya anda melancong ke Jepun, jangan lepaskan peluang anda untuk menikmati kolam air panas Onsen di sini !

sumber : Have Halal Will Travel
————————————————————————–

Jom ke Tokyo / Osaka bersama Sushi Travel pada musim sejuk 2019/2020 ! Pakej lengkap termasuk tiket penerbangan, penginapan, makan, transport dan tour guide hanya RM4329.00 per pax . Maklumat lanjut : Pakej Winter Tokyo / Osaka 2019/2020

Whatsapp Untuk Tempahan : +60175897919

Kenaikan Harga Tiket Universal Studios Japan sempena Musim Bunga 2019

[Pengumuman]

Kenaikan harga tiket Universal Studios Japan bagi musim bunga 2019
——————————————————————-

Para pelanggan yang dihormati sekalian, bagi musim bunga 2019 sehingga berakhirnya percutian Golden Week di Jepun, harga tiket 1-Day Passport Universal Studios Japan (USJ) telah meningkat dari 7400 Yen ke 8700 Yen sempena musim puncak (peak season). Sila rujuk pada website rasmi USJ untuk maklumat lanjut. Terima kasih

https://www.usj.co.jp/e/

56744617_2139978982754307_5196859790495580160_n