Pakej Fullboard Korea 6H4M

πŸ‡°πŸ‡·β›·β›·πŸ‡°πŸ‡·AYUH MAIN SKI DI KOREA…RM3399.00 Pakej fullboard termasuk tiket Lotte World- percuma Hanbok wearing experience πŸ‡°πŸ‡·β›·β›·πŸ‡°πŸ‡·

πŸ‡°πŸ‡·Tempat-tempat wajib lawat di Seoul, Korea πŸ‡°πŸ‡·πŸ‡°πŸ‡·

1. Dongdaemun & Namdaemun πŸͺ

2. Nami Island 🏝

3. Masjid Itaewon πŸ•Œ

4. Lotte World atau Everland Theme Park 🎑

5. Gyeongbok Palace (boleh pakai Hanbok kat sini) 🏯

6. Bukchon Hanok Village🏠

7. Uiwang Rail Park πŸš‰

Pakej Termasuk :

1. ✈️ Tiket penerbangan & luggage

2. 🏨 Hotel 3 Bintang

3. πŸ₯˜ Makan (Fullboard)

4. 🚌 Private Transport

5. πŸ•΅πŸ»β€β™€οΈ Tour guide

6. Entrance Fee, percuma Hanbok wearing

Jangan ketinggalan, tempahan untuk Pakej Korea musim sejuk & musim bunga 2020 dibuka sekarang. Jom ke Korea dengan Pakej Korea Sushi Travel TripHalalJepun.com !

——————————————————————————

Tempahan Whatsapp ke : +601119122767 / +60175897919

email : sushitravel@gmail.com

Online Booking : https://triphalaljepun.com/pakej-korea-seoul-6h5m-winter-spring-2020/

GST Jepun Naik ke 10% Bermula Oktober 2019

Tokyo – dalam usaha merancakkan pembangunan ekonomi negaranya, Perdana Menteri Jepun Abe Shinzo mengumumkan kenaikan cukai jualan (Sales Tax) dari 8% ke 10%.

Kenaikan itu bertujuan untuk disalurkan kepada kebajikan sosial dan untuk menanggung populasi warga tua yang semakin meningkat di Jepun, kata pakar ekonomi di Jepun.

Dijangkakan harga produk dan perkhidmatan di Jepun akan naik termasuklah pakej perlancongan, sewaan kereta, tiket penerbangan, harga makanan, barang keperluan dan pelbagai lagi.

Pakar ekonomi menjangkakan bahawa Abe akan menangguh kenaikan tersebut sekali lagi, akan tetapi memaklumkan ‘dia tiada alasan untuk menangguhnya buat kali kedua’.

Perang perdagangan dengan Korea yang semakin berlarutan menyebabkan nilai mata wang Jepun semakin tinggi boleh menyebabkan pelabur asing mengundurkan diri dari melabur di Jepun, serta boleh menjauhkan minat pelancong untuk kesana disebabkan kos yang semakin mahal.Β  Permintaan terhadap produk Jepun di luar negara juga semakin susut disebabkan persaingan yang semakin pesat dari negara-negara jirannya.

apakah tindakan Abe ini akan memajukan Jepun atau sebaliknyaΒ  ? Kita tunggu dan lihat.

Sumber : Reuters

20+ Restoran Halal di Jepun (kemaskini Julai 2019

Pada tahun 1990-an sehingga ke pertengahan 2010 memang sukar untuk cari tempat makan yang halal di Jepun. Akan tetapi kini situasi tersebut telah berubah. Alhamdulillah atas usaha pelbagai pihak seperti persatuan penduduk Muslim, serta pihak masjid di Jepun, keperluan restoran Halal telah mendapat perhatian oleh kerajaan dan masyarakat Jepun sendiri.

Kini anda boleh dapati restoran Halal hampir di semua lokasi-lokasi utama di Jepun. Malah boleh dikatakan hampir setiap selang beberapa bulan akan munculnya sebuah restoran Halal yang baru !

Di sini kami ingin berkongsi maklumat dan lokasi-lokasi 20+ restoran Halal yang boleh anda cari sekiranya anda bercuti ke Jepun nanti. Anda tahu mana-mana restoran Halal di Jepun yang tidak tersenarai di sini ? Jom kongsikan bersama kami, komen di bawah !

——————————————————

 

12345678910111213141516171819202122

Ingin bercuti ke Jepun dengan harga yang murah & mampu milik untuk seisi keluarga anda ? Layari laman web kami diΒ Triphalaljepun.comuntuk dapatkan pakej percutian ke Jepun yang berbaloi !

Pakej Sakura 2020 ke Tokyo dan Osaka Kini dibuka untuk pendaftaran, dapatkan diskaun early bird sebanyak RM200 per pax :Β https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/

Pakej Autumn 2019 ke Tokyo harga promosi hanya RM3900 per pax ! :Β https://triphalaljepun.com/pakej-osaka-autumn-2019/

Whatsapp untuk tempahan : +60175897919

#TripHalalJepun

(sumber gambar : google, Halal Navi, Japan Halal TV, Have Halal will Travel)

[Makluman Penting – Sushi Travel sudah berdaftar]

motacINFO

[Makluman Penting]

Berikutan kenyataan senarai entiti yang menjalankan perniagaan perlancongan tidak berdaftar yang tersebar, kami mendapati bahawa nama syarikat kami turut tersenarai. Ingin kami maklumkan bahawa maklumat ini adalah tidak benar. alamat website yang dinyatakan dalam senarai tersebut juga adalah salah dan bukan milik kami.

Syarikat kami telahpun berdaftar sebagai syarikat Travel & Tours dan mendapatkan lesen kementerian perlancongan & seni budaya yang sah.
(Rujuk gambar) anda juga boleh semak sendiri di sini (search sushi travel) :Β http://www.motac.gov.my/semakan/tobtab

 

 

Β 

Kami telahpun menghantarkan enquiry supaya nama syarikat kami dipadamkan dari senarai tersebut kepada Motac dan sedang menunggu tindakan selanjutnya dari pihak Motac.

Kami memohon agar anda hubungi kami secara langsung sebelum membuat sebarang andaian dan kami berhak mengambil tindakan undang-undang atas sebarang sebaran fitnah yang memburukkan reputasi syarikat kami.

Terima Kasih dan Harap Maklum

Pengarah Urusan
Sushi Travel Sdn Bhd (1208402-V) (KPK-LN : 9165)

(nota : Undang-undang MOTAC memberikan lesen Inbound & Ticketing bagi tahun pertama lesen dan Outbound, Muasasah dll bagi tahun kedua. Lesen syarikat kami diperolehi pada Oktober 2018 dan akan diberikan lesen Outbound pada Oktober 2019)

Pakej Promosi Osaka 6H5M Hanya RM3900.00 Per pax

autumnTOUR

[ PAKEJ AUTUMN TRIP 2019 – OSAKA KYOTO NARA 6H5M- harga promosi masa terhad RM3900 per pax]

Destinasi Percutian : Bandar Osaka, Kyoto Historical Town, Kobe Port Town, Nara Wild Deer Park. semua tempat-tempat ni lokasi percutian terbaik untuk menikmati musim
luruh TERCANTIK DI DUNIA !! Promosi Tamat 20hb Ogos 2019

Whatsapp ke : +60175897919 untuk menempah sekarang !

Tarikh Pilihan
β€”β€”β€”β€”β€”β€”

1. 17 – 22 Oktober (Autumn)

2. 5-10 November (Autumn)

3. 13-18 November (Autumn)

4. 2-7 December (Autumn)

5. 10-15 December (Autumn)

Itinerary
β€”β€”β€”β€”β€”

Day 1 – Ketibaan di Osaka International Airport, bertolak ke penginapan dengan JR Train, check in/leave luggage, melawat & Shopping di Shinsaibashi shopping district dan Dotonbori.

Day 2 – Bertolak ke Kyoto dengan express train, melawat Arashiyama Bamboo Grove, menikmati permandangan musim luruh dan menaiki Kyoto Sagano Romantic Train, Togetsukyo Bridge dan Kamogawa River

Day 3 – Melawat bandar Kobe Port Town, Kobe Mosque yang terkenal. Melawat Osaka Castle pada waktu petang

Day 4 – Melawat Nara Wild Deer Park dan beramah mesra senda gurau bersama rusa liar.

Day 5 – Free & Easy Day atau berseronok di Universal Studios Japan (Tiket optional RM296)

Day 6 – Bertolak ke Airport, last minute shopping di Rinku Town Premium Outlet, Sayonara dan selamat pulang ke Tanah Air

——————–

Pakej Jepun kami termasuk :

1. Tiket Penerbangan (bagi All-In Package) pergi dan balik dengan Air Asia X – 7kg carry on luggage termasuk- check in luggage optional

2. Penginapan yang selesa di Muslim friendly guesthouse (Penginapan jenis sharing apartment & shared bathroom

3. public transport*

4. Entrance Fee : Kyoto Sagano Arashiyama Romantic Train, Museum of Housing & Living

5. Tour Guide Malaysia yang berpengalaman, beragama Islam dan boleh berbahasa Jepun

6. Makan : 3x Lunch (di restoran Halal, Breakfast hanya untuk pilihan penginapan Hotel)

Harga promosi : RM3900 per pax (dewasa) RM3800 per pax (kanak2 3-11 tahun) RM1850 per pax Infant (0-2 tahun)

Kepada yang berminat untuk sertai pakej ini, hubungi kami cepat-cepat sebelum tiket flight habis. Kalau tidak, terpaksa tunggu setahun lagi untuk tengok keindahan musim luruh di Jepun. Jangan tunggu lagi, mesej kami sekarang di talian +60175897919

Harga pakej hanya RM3900 termasuk flight, penginapan, transport, makan dan entrance fee

Tempahan Online – isikan borang di website kami :Β https://triphalaljepun.com/pakej-osaka-autumn-2019/

lepaskan peluang anda !

Pakej 7H5M Tokyo Musim Sakura 2020 – Hanya dari RM4350 per pax

tokyoSAKURA20

Musim Sakura adalah musim yang paling seronok kalau ke Jepun. Manakan tidak, ke mana saja kita pandang penuh dengan bunga sakura yang sangat cantik. Memang tak jemu melihatnya walaupun dah pergi berkali-kali!

 

“Biasanya travel agent lain jual pakej RM4900-RM5000 lebih, kenapa murah sangat ?”
kami boleh jual pakej lebih murah kerana kami latih sendiri tour guide kami dan kami uruskan sendiri tour ini tanpa sub pada company lain.

“boleh percaya ke Sushi Travel ni ?”
jemput baca testimoni para pelanggan kami yang lepas di sini :Β https://triphalaljepun.com/testimoni/

“macam best lah. macam mana nak tempah?”
anda boleh tempah terus dengan isi borang tempahan di website kami :Β https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/

ataupun Whatsapp ke : +60175897919 untuk urusan tempahan.

Nak baca itinerary dulu ? Boleh..percuma je. Klik saja link website kami :Β https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/