20+ Restoran Halal di Jepun (kemaskini Julai 2019

Pada tahun 1990-an sehingga ke pertengahan 2010 memang sukar untuk cari tempat makan yang halal di Jepun. Akan tetapi kini situasi tersebut telah berubah. Alhamdulillah atas usaha pelbagai pihak seperti persatuan penduduk Muslim, serta pihak masjid di Jepun, keperluan restoran Halal telah mendapat perhatian oleh kerajaan dan masyarakat Jepun sendiri.

Kini anda boleh dapati restoran Halal hampir di semua lokasi-lokasi utama di Jepun. Malah boleh dikatakan hampir setiap selang beberapa bulan akan munculnya sebuah restoran Halal yang baru !

Di sini kami ingin berkongsi maklumat dan lokasi-lokasi 20+ restoran Halal yang boleh anda cari sekiranya anda bercuti ke Jepun nanti. Anda tahu mana-mana restoran Halal di Jepun yang tidak tersenarai di sini ? Jom kongsikan bersama kami, komen di bawah !

——————————————————

 

12345678910111213141516171819202122

Ingin bercuti ke Jepun dengan harga yang murah & mampu milik untuk seisi keluarga anda ? Layari laman web kami di Triphalaljepun.comuntuk dapatkan pakej percutian ke Jepun yang berbaloi !

Pakej Sakura 2020 ke Tokyo dan Osaka Kini dibuka untuk pendaftaran, dapatkan diskaun early bird sebanyak RM200 per pax : https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/

Pakej Autumn 2019 ke Tokyo harga promosi hanya RM3900 per pax ! : https://triphalaljepun.com/pakej-osaka-autumn-2019/

Whatsapp untuk tempahan : +60175897919

#TripHalalJepun

(sumber gambar : google, Halal Navi, Japan Halal TV, Have Halal will Travel)

Pakej Promosi Osaka 6H5M Hanya RM3900.00 Per pax

autumnTOUR

[ PAKEJ AUTUMN TRIP 2019 – OSAKA KYOTO NARA 6H5M- harga promosi masa terhad RM3900 per pax]

Destinasi Percutian : Bandar Osaka, Kyoto Historical Town, Kobe Port Town, Nara Wild Deer Park. semua tempat-tempat ni lokasi percutian terbaik untuk menikmati musim
luruh TERCANTIK DI DUNIA !! Promosi Tamat 20hb Ogos 2019

Whatsapp ke : +60175897919 untuk menempah sekarang !

Tarikh Pilihan
——————

1. 17 – 22 Oktober (Autumn)

2. 5-10 November (Autumn)

3. 13-18 November (Autumn)

4. 2-7 December (Autumn)

5. 10-15 December (Autumn)

Itinerary
—————

Day 1 – Ketibaan di Osaka International Airport, bertolak ke penginapan dengan JR Train, check in/leave luggage, melawat & Shopping di Shinsaibashi shopping district dan Dotonbori.

Day 2 – Bertolak ke Kyoto dengan express train, melawat Arashiyama Bamboo Grove, menikmati permandangan musim luruh dan menaiki Kyoto Sagano Romantic Train, Togetsukyo Bridge dan Kamogawa River

Day 3 – Melawat bandar Kobe Port Town, Kobe Mosque yang terkenal. Melawat Osaka Castle pada waktu petang

Day 4 – Melawat Nara Wild Deer Park dan beramah mesra senda gurau bersama rusa liar.

Day 5 – Free & Easy Day atau berseronok di Universal Studios Japan (Tiket optional RM296)

Day 6 – Bertolak ke Airport, last minute shopping di Rinku Town Premium Outlet, Sayonara dan selamat pulang ke Tanah Air

——————–

Pakej Jepun kami termasuk :

1. Tiket Penerbangan (bagi All-In Package) pergi dan balik dengan Air Asia X – 7kg carry on luggage termasuk- check in luggage optional

2. Penginapan yang selesa di Muslim friendly guesthouse (Penginapan jenis sharing apartment & shared bathroom

3. public transport*

4. Entrance Fee : Kyoto Sagano Arashiyama Romantic Train, Museum of Housing & Living

5. Tour Guide Malaysia yang berpengalaman, beragama Islam dan boleh berbahasa Jepun

6. Makan : 3x Lunch (di restoran Halal, Breakfast hanya untuk pilihan penginapan Hotel)

Harga promosi : RM3900 per pax (dewasa) RM3800 per pax (kanak2 3-11 tahun) RM1850 per pax Infant (0-2 tahun)

Kepada yang berminat untuk sertai pakej ini, hubungi kami cepat-cepat sebelum tiket flight habis. Kalau tidak, terpaksa tunggu setahun lagi untuk tengok keindahan musim luruh di Jepun. Jangan tunggu lagi, mesej kami sekarang di talian +60175897919

Harga pakej hanya RM3900 termasuk flight, penginapan, transport, makan dan entrance fee

Tempahan Online – isikan borang di website kami : https://triphalaljepun.com/pakej-osaka-autumn-2019/

lepaskan peluang anda !

Pakej 7H5M Tokyo Musim Sakura 2020 – Hanya dari RM4350 per pax

tokyoSAKURA20

Musim Sakura adalah musim yang paling seronok kalau ke Jepun. Manakan tidak, ke mana saja kita pandang penuh dengan bunga sakura yang sangat cantik. Memang tak jemu melihatnya walaupun dah pergi berkali-kali!

 

“Biasanya travel agent lain jual pakej RM4900-RM5000 lebih, kenapa murah sangat ?”
kami boleh jual pakej lebih murah kerana kami latih sendiri tour guide kami dan kami uruskan sendiri tour ini tanpa sub pada company lain.

“boleh percaya ke Sushi Travel ni ?”
jemput baca testimoni para pelanggan kami yang lepas di sini : https://triphalaljepun.com/testimoni/

“macam best lah. macam mana nak tempah?”
anda boleh tempah terus dengan isi borang tempahan di website kami : https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/

ataupun Whatsapp ke : +60175897919 untuk urusan tempahan.

Nak baca itinerary dulu ? Boleh..percuma je. Klik saja link website kami : https://triphalaljepun.com/pakej-sakura-2020/

Kolam air panas/Onsen untuk Muslim di Jepun yang wajib anda lawati !

Kolam air panas semulajadi / Onsen merupakan salah satu daya tarikan unik di negara Jepun. Memang menjadi kebiasaan bagi rakyat Jepun untuk berendam dalam air panas setelah seharian bekerja/sekolah pada setiap hari. Pada musim sejuk terutamanya, mereka gemar untuk ke resort kolam air panas /Onsen untuk merehatkan tubuh. Onsen yang banyak terdapat di serata Jepun dikatakan mempunyai banyak bahan mineral yang baik untuk tubuh dari segi kesihatan. Bukan itu sahaja, Resort Onsen juga kebiasaannya menyajikan hidangan masakan Jepun yang enak untuk melengkapkan pakej percutian di resort mereka. Jadi tidak hairanlah resort-resort Onsen ini turut terkenal untuk pelancong dari seluruh dunia.

toz1lcgdzk4xhhquemsp

Akan tetapi, untuk memasuki Onsen, para tetamu dikehendaki telanjang bulat tanpa seurat benang sekalipun. Ini adalah budaya Jepun yang diamalkan sejak zaman dahulu lagi dan sesiapa yang melanggar peraturan ini boleh dihalau keluar dari mana-mana resort Onsen! Oleh itu, ianya menjadi masalah bagi yang beragama Islam yang khuatir soal aurat apabila hendak mandi di Onsen yang kebiasaannya bercampur dengan tetamu lain (walaupun diasingkan lelaki dan perempuan).

Akan tetapi di resort bernama Ochimizu No Yu ini, perkara ini tidak menjadi masalah. Resort Onsen yang terletak di daerah Yamagata ini menawarkan kolam air panas persendirian di dalam bilik tetamu ! Oleh itu, anda boleh menikmati Onsen secara peribadi tanpa perlu berbogel di hadapan tetamu lain. Ochimizu No Yu juga menawarkan hidangan makanan Halal untuk santapan anda .

Ochimizu No Yu terletak lebih kurang 3 jam dari Tokyo (dengan kereta). Resort ini juga terletak di kawasan pergunungan Gassan dengan permandangan bukit bukau yang indah. Sekiranya anda melancong ke Jepun, jangan lepaskan peluang anda untuk menikmati kolam air panas Onsen di sini !

sumber : Have Halal Will Travel
————————————————————————–

Jom ke Tokyo / Osaka bersama Sushi Travel pada musim sejuk 2019/2020 ! Pakej lengkap termasuk tiket penerbangan, penginapan, makan, transport dan tour guide hanya RM4329.00 per pax . Maklumat lanjut : Pakej Winter Tokyo / Osaka 2019/2020

Whatsapp Untuk Tempahan : +60175897919

Kenaikan Harga Tiket Universal Studios Japan sempena Musim Bunga 2019

[Pengumuman]

Kenaikan harga tiket Universal Studios Japan bagi musim bunga 2019
——————————————————————-

Para pelanggan yang dihormati sekalian, bagi musim bunga 2019 sehingga berakhirnya percutian Golden Week di Jepun, harga tiket 1-Day Passport Universal Studios Japan (USJ) telah meningkat dari 7400 Yen ke 8700 Yen sempena musim puncak (peak season). Sila rujuk pada website rasmi USJ untuk maklumat lanjut. Terima kasih

https://www.usj.co.jp/e/

56744617_2139978982754307_5196859790495580160_n

Osaka Castle

Istana Osaka ini merupakan salah satu daripada banggunan peninggalan budaya yang dilindungi oleh pemerintah Jepun hingga kini. Istana ini mempunyai sejarahnya tersendiri, pembinaannya bermula sekitar tahun 1583. struktur banggunan ini merupakan seni bina versi istana lama dan kawasan sekitarnya juga membuatkan kita dapat rasa seperti berada pada zaman. Jika anda peminat cerita-cerita zaman perang, di sini tempat yang sesuai untuk anda merasainya.

Ayuh rasai suasana zaman dahulu. tekan link di bawah

https://triphalaljepun.com/osaka-kyoto-nara-6h5m/

https://triphalaljepun.com/osaka-kyoto-nara-6h5m/

https://triphalaljepun.com/osaka-kyoto-nara-6h5m/