Seperti yang kita semua tahu, jenama Louis Vuitton (LV) ni memang mahal. Orang ada-ada seperti R****h M****r je mampu pakai beg LV original ni. Tapi, tak semestinya kena menabung sejak kecik baru mampu nak beli ! Mungkin orang itu beli beg LV preloved ketika melancong di Jepun !

Betul ke murah beg branded kat Jepun?

Nak kata murah macam beli kat pasar malam tu tak lah. Sebab di Jepun, mereka sangat mementingkan kualiti dan keaslian produk-produk yang dijual. Tak seperti di China atau di Korea, beg-beg tiruan atau gred AAA dilarang jual sama sekali ! Jadi, kita yakin bahawa barangan yang dijual adalah 100% Original. Kebanyakan handbag berjenama dijual dalam range harga dari 5000 Yen (RM185) sehinga ke berjuta-juta yen, mengikut gred, kualiti dan keadaan barang tersebut.  Admin merupakan seorang personal shopper (untuk mak admin je lah), ini merupakan range harga handbag preloved yang telah saya survey.

Range Harga Handbag Preloved mengikut jenama : 

1. Louis Vuitton (LV) : 19,000 Yen ke atas (RM684.00) <— Quite murah kan. paling mahal admin jumpa yang LV collab Supreme, dalam 2 juta yen (RM78 ribu ++)

2. Chanel : 25,000 Yen ke atas (RM900.00)

3. Coach : 4000 Yen ke atas (RM144.00) <— Jenama Coach sangat murah kat Jepun. admin biasa tengok budak2 sekolah menengah kat sana pun pakai beg Coach

4. Prada : 30,000 Yen ke atas (RM1080.00)

5. Michael Kors : 20,000 Yen ke atas (RM720.00) <—- Kalau jenama MK, saya sarankan beli kat Gotemba Premium Outlets atau Rinku Town Premium Outlets di Osaka. Boleh dapat Lebih murah dan design yang lebih baru.

6. Hermes : 6000 Yen ke atas (RM216.00) <—- Beg cam Kak Mah pun ada ! Jangan tak caya, ada beg Hermes yang berharga RM200 lebih je.

Pawn-Shop-Startup-Sou-Inc

Untuk memastikan pelanggan berpuas hati dengan kualiti barang yang dibeli, biasanya jurujual akan minta kita check sama-sama setiap sudut beg yang nak dibeli secara teliti macam dalam gambar ni. Setiap calar, koyak, kotor yang ada pada beg itu akan ditunjukkan satu persatu supaya pelanggan tidak complaint setelah bayar nanti.

Ini lokasi-lokasi kedai preloved di Tokyo yang pernah admin pergi : 

1. Ueno Ameyoko Street 
Di sini memang heaven kalau nak shopping handbag preloved. Sangat banyak kedai dan sangat banyak jenama untuk dipilih. Anda boleh cari kedai-kedai bernama Brand Off dan Daikokuya.

brand-off-tokyo-store-in-hong-kong

2. Ikebukuro 
Di Ikebukuro pun banyak kedai preloved dan bundle. Nama kedai seperti Daikokuya dan Brand First.

komehyo14

3. Shinjuku 
Di Shinjuku pula ada kedai bernama Komehyo. Kedai ini ada 7 tingkat yang penuh dengan barang-barang berjenama seperti baju, jam tangan, beg, dan macam-macam lagi untuk anda shopping dan cuci mata.

4. Ginza
Kedai Roko Shira di Ginza pula menjual pelbagai pakaian. Tapi pilihan di kedai ini kurang banyak berbanding kedai lain

Ok itu sahaja setakat ni . Kalau pergi Tokyo nanti jangan lupa pujuk suami anda untuk belanja beg-beg yang cun2.  Kalau korang share post ni banyak-banyak nanti admin share kan pulak kedai-kedai Preloved di Osaka, Chiba dan lain-lain negeri pulak. Ciao ~

————————————————————————————————————————–

Jom ikut kami ke Tokyo untuk Shopping Pre-loved louis vuitton dan lain-lain beg berjenama ! Kami akan bawa anda ke tempat-tempat paling menarik dengan pakej paling terbaik !

Pakej Tokyo Sakura 2019 : Tokyo Sakura 2019

Pakej Osaka Sakura 2019 : Osaka Sakura 2019

adminILLYA

#SushiTravel
#traveltips
#Japan
#Tokyo

4 thoughts on “Preloved Louis Vuitton Hunting di Tokyo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s